Ontstoppingen

Elsova

Ondanks dat er steeds meer huishoudens en bedrijven zijn die eens in de zoveel tijd hun afvoeren laten reinigen bestaat het gros van onze werkzaamheden nog steeds uit het ontstoppen van rioleringen.

Of het nu gaat om een verstopte afvoer van een keuken, een toilet, een douche of een dakgoot Elsova staat 24 uur per dag 7 dagen per week voor u klaar om snel en vakkundig het probleem op te lossen. Eigenlijk is het heel simpel: urine, ontlasting, gewoon toiletpapier en (af-)waswater mogen het riool in, echter vochtig toiletpapier is veel steviger dan gewoon toiletpapier en kan dan tot vervelende verstoppingen leiden. Het is dus sowieso verstandig dit niet in het toilet te werpen! Niet in het riool horen: (frituur-)olie, vet, vochtig toiletpapier, schoonmaakdoekjes, kattenbakkorrels, textiel, of verfresten. Naast verstoppingen verstoren ze ook de zuivering. En dat leidt weer tot kosten en milieuschade.

Hogedruk reiniging

Image 02Elsova
Voor het ontstoppen van riolering en grondleidingen maakt Elsova Rioolservice gebruik van hoge waterdruk. Bij deze techniek wordt met behulp van hoge waterdruk de leiding in zijn geheel gereinigd en ontdaan van blokkades en restanten. De spuitkop wordt door de rioolbuis voortbewogen doordat water onder hogedruk met grote hoeveelheden door de spuitkop wordt gespoten. Omdat de gaatjes naar achter gericht zijn kan de spuitkop voorwaarts door de riolering bewegen. Doordat het water met hogedruk tegen de rioolwand aan spuit zal het vuil los gespoten worden. Met deze spuitkop wordt uw afvoer van zand gereinigd.

Camera Inspectie

Image 03Elsova

Door middel van een camera kunnen diverse leidingen worden gedetecteerd. Beschadigingen, aangroei, obstakels en constructiegebreken kunnen op deze manier worden gelokaliseerd. Wij geven u inzicht in de kwalitatieve toestand van het leidings-rioleringsstelsel waarbij ook de mogelijkheid bestaat voor DVD opnames.